FinansWatch

Regnskab: Lille opjustering fra Djurslands Bank

Djurslands Bank har mere end fordoblet resultat for første kvartal, og lader derfor vide, at årsresultatet forventes i den øvre del af det udmeldte spænd.

Med en bundlinje på 23,7 mio. kr. før skat har Djurslands Bank mere end fordoblet resultatet fra samme periode sidste år.

Bankens indtjening på renter og gebyrer vokse fra 63,4 mio. kr. til 68,9 mio. kr., mens udgifterne faldt med 0,9 mio. kr. til 45,9 mio. kr.

Samtidig er nedskrivningerne faldet fra 15,1 mio.kr. til 9,3 mio.kr. og det fører altså frem til det pæne resultat, som har fået banken til at komme med en lille opjustering af forventningerne.

"Basisresultat for året forventes realiseret i den øvre del af det udmeldte spænd på 65 til 80 mio. kr.," skriver banken.

Indtjeningen er opnået på trods af et fald på ca. 100 mio. kr. i udlånet, som nu udgør 3,65 mia. kr.

"Hovedårsagen til de højere nettorenteindtægter er et højere direkte renteafkast på bankens obligationsbeholdning samt en lavere renteudgift til et nu indfriet pengemarkedslån. Stigningen i gebyr- og provisionsindtægterne på 2,9 mio. kr. kan primært henføres til en større aktivitet på forretningsområderne realkredit samt kapitalforvaltning," forklarer Djurslands Bank.

Mere fra FinansWatch

LB Forsikring: Prisstigning på Tesla var en fejl

Det er sværere at værdisætte Teslaer, og trods ambitioner om billigere forsikringer på grønne elbiler, har LB Forsikring hævet priserne på større elbiler. Men prisstigningen var en fejl, erkender selskabet.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs