FinansWatch

Royal Bank of Scotland fordobler overskud

Storbanken Royal Bank of Scotland, der er kontrolleret af den britiske regering, kommer ud af første kvartal med et overskud før skat på 1,6 mia. pund, svarende til knap 15 mia. kr.

I samme periode året før blev overskuddet 826 mio. pund, mens banken i fjerde kvartal fik etunderskud på næsten 9 mia. pund før skat.

Bankens ledelse mener, at udviklingen går den rette vej.

- Men vi har stadig et stort stykke arbejde at gøre og mange problemer fra fortiden at forholde os til. Alle i RBS fokuserer på at gøre alt,hvad vi kan for at gøre os fortjent til vores kunders tillid og ændre banksektoren til gavn for Storbritannien, udtaler bankens topchef Ross McEwan i en kommentar til regnskabet.

Bankens indtægter er faldet 2 pct. sammenlignet med første kvartal 2013, men omkostningerne er faldet 6 pct., og samtidig ernedskrivningerne faldet til 362 mio. pund fra 1.033 mio pund i samme kvartal året før.

Under finanskrisen måtte den britiske regering redde Royal Bank of Scotland, og staten ejer derfor 81 pct. af aktierne i banken.

Banken har mødt hård kritik for sin adfærd op til finanskrisen, og på det seneste har den tiltrukket sig opmærksomhed med drastiskespareplaner, der indebærer fyringer af flere tusinde ansatte og lukning af en række filialer.

Aktiemarkedet tager godt imod regnskabet. Bankens aktie stiger så meget som 11,6 pct. ved børsens åbning i London.

/ritzau/
 

Mere fra FinansWatch

Sampension udpeger ESG-chef

Et større fokus på ansvarlige investeringer får Sampension til at udpege en ESG-chef. Han kommer fra en intern stilling i huset, hvor han indtil nu har været Chief Legal Officer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs