FinansWatch

S&P hæver Danskes rating

Ratingbureauet S&P har fået et lidt mere positivt syn på Danske Bank, fordi tabene i Irland ser ud til at falde.

Danske Bank får nu hævet sin rating hos Standard & Poor's. Modpartsrisikoen hæves til 'A/A-1' fra 'A-/A-2', mens den såkaldte stand alone credit profile hæves til a- fra før bbb+.

Danske Bank er dog stadig på et negativt outlook.

”Det er et af vores 2015-mål at forbedre vores ratings med mindst ét trin. Den forbedrede rating fra Standard & Poor’s er et godt skridt fremad i bestræbelserne på at gennemføre vores strategi,” siger økonomidirektør Henrik Ramlau-Hansen i en meddelelse.

S&P begrunder opgraderingen med, at risikoen i den irske portefølje er sænket, og at tabene over en længere periode er faldet. Samtidig får Danske Bank gavn af S&P's syn på statsstøtte til europæiske banker, som man anser som værende stærk. Hvis Danske Bank skulle komme i problemer, venter S&P altså hjælp fra EU eller staterne.

Til gengæld fastholdes banken på negativt outlook, fordi man venter, at Danske Bank fra 2016 ikke længere vil få en rating-bonus på grund af sin potentielle statsstøtte.

Danske Bank fremlægger regnskab for første kvartal i morgen torsdag.

 

Mere fra FinansWatch

Alka tidoblede sit salg på Black Friday

I fredags på den store handelsdag Black Friday lykkedes det Alka at tidoble sit salg. Det skyldtes en godbid til de kunder, som tegnede nye forsikringer hos selskabet.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs