FinansWatch

Jyske Bank bør fokusere på BRF

Der er ingen tvivl om, at både nu og i de kommende kvartaler vil fokus ud over tallene i Jyske Banks regnskaber være fusionen med BRFkredit og effekten af den.

Den vurdering har blandt andet analytiker i Nordea Christian Hede.

Tendensen i tallene er der ikke så meget tvivl om.

- Vi venter, at Jyske Banks tal for første kvartal vil se gode ud, hjulpet af et par engangsindtægter på indtægtssiden og faldende nedskrivninger, vurderer han.

Analytikere, der har leveret estimater til SME Direkt for Ritzau Finans, ser bruttoindtægterne et par hundrede millioner højere end i samme kvartal året før hjulpet af kursreguleringer, der i første kvartal indeholder 200 mio. kr. fra salget af Nets samt 75 mio. relateret til tilbagekøb af hybrid kernekapital.

Christian Hede ser den underliggende forretningsudvikling som flad, hvilket også er tilfældet for de analytikere, der har leveret estimater.

Ekstraordinært regnskab

De ekstraordinære indtægter ventes at gå igen hele vejen ned i regnskabet for Jyske Bank. Fra basisindtægterne, over overskuddet før nedskrivninger, resultatet før skat, og indtil de lander på bundlinjen, som analytikerne ser ende på knap 600 mio. kr. i kvartalet mod 435 mio. kr. i første kvartal 2013.

"Casen i Jyske Bank handler i øjeblikket udelukkende om BRF-dealen," konstaterer Christian Hede.

Den finder Christian Hede fortsat positiv på den lange bane, da den sikrer Jyske Bank en strategisk vigtig placering på det danske marked. Jyske Bank kan nu også levere forsikring efter onsdag at have indledt samarbejde med GF Forsikring på det område.

Retssag lurer

Men på kort sigt efterspørger Christian Hede mere sikkerhed for synergierne, før han vil "belønne" aktien.

Det forhold, at Nykredit har sparket Jyske Bank ud af Totalkredit-samarbejdet og stoppet betalingerne af kommissioner, kan påvirke positivt på længere sigt.

"Det giver måske en upside for Jyske Bank på længere sigt," vurderer han.

De nu tilbageholdte kommissioner kommer til udbetaling, hvis Jyske Bank vinder den retssag, som ventes at komme.

Grundet usikkerheden om, hvordan BRF fremover rapporteres i regnskaberne, er der ikke medtaget helårsestimater i tabellen. Flere analytikere - også Christian Hede - har endnu ikke indarbejdet BRF fuldt ud i årsestimaterne.

/ritzau/


Jyske Banks fusionsplaner blev fanget af egne vedtægter

Anders Dam: Distribuerer færre Totalkreditlån

BRF får to ekstra mand i Jyske Banks repræsentantskab

”BRF står fortsat med en reel ret til at sikre deres indflydelse” 

BRF-formand: Vi har ikke længere lovning på noget som helst

Jyske Bank og BRF indgår nyt kompromis om indflydelse

Anders Dam truer Nykredit med sag

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs