FinansWatch

Regnskab: Nordea rammer forventningerne

Storbanken Nordeas regnskab for Q1 er stort set identisk med både sidste års resultat og analytikernes forventninger. Dog giver let faldende nedskrivninger et løft på bundlinjen.

Svenske Nordea slår ikke de helt store udsving i regnskabet for første kvartal. Netto rente- og gebyrindtægter ligger fuldstændig fladt på 1.362 mio. euro. Tallet indeholder dog en vækst på fem pct. i lokale valutaer.

De samlede driftsindtægter ligger også fladt på 2.501 mio. euro. Nedskrivningerne falder dog 20 pct. i forhold til første kvartal 2013. Nordea nedskrev 158 mio. euro i årets tre første måneder.

Det bringer det samlede resultat op på 1.106 mio. euro, hvilket er 6 pct. bedre end Q1 2013.

Ifølge Ritzau Finans ligger Nordea en spids bedre end analytikernes konsensusestimater. Analytikerne havde ventet et resultat på 1.083 mio. euro.

"I dette lavvækstmiljø fortsætter vi med at gennemføre vores initiativer for at sikre øget omkostnings- og kapitaleffektivitet og øge forretningsomfanget med vores kunder," udtaler topchef Christian Clausen i pressemeddelelsen.

Resultatet forrenter egenkapitalen med 11,4 pct.

Mens ind- og udlån på koncernplan stiger med 1 pct., så har Nordea sværere ved at holde udlånet oppe i Danmark. På erhvervsudlån har Nordea i Danmark et afløb på 1,5 mia. kr., så det samlede udlån nu er 162 mia. kr. Afløbet var godt 2 mia. kr. på privatudlån, som nu er på 86,6 mia. kr.

Til gengæld stiger realkreditudlån en my, så det runger 231 mia. kr. Det er dog ikke nok til at sikre Nordea en vækst i udlånet i Danmark.

Opdateret

Nordea har nået 255 mio. euro af spareprogram 

 

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs