FinansWatch

Bortvist direktør: Svært at forstå

Det overrasker den bortviste direktør i Københavns Andelskasse René Poulsen, at værdien af en række sikkerheder er faldet så meget, at andelskassen på kort tid er kommet i alvorlige solvensproblemer.

Københavns Andelskasse overholder ikke lovens krav om solvens, og hvis der ikke tilføres nye millioner til andelskassen senest på søndag, kan den overgå til Finansiel Stabilitet.

Andelskassens formand Søren Holmblad peger direkte på udlån for 30 mio. kr., som den tidligere direktør i andelskassen angiveligt bevilgede uden om bestyrelsen. Det medførte en bortvisning for direktør René Poulsen, og siden har andelskassen fundet nedskrivninger på udlånene for 12 mio. kr. Det svarer nogenlunde til størrelsen på egnekapitalen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Alm. Brand gennemfører emission i dag

Fortegningsemissionen af nye aktier udstedt af Alm Brand for at finansiere købet af den danske del af forsikringsselskabet Codan bliver i dag gennemført.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs