FinansWatch

Swedbank som ventet ud af Q1 med positive nedskrivninger

Swedbanks regnskab for første kvartal af 2014 indeholdt ikke de store overraskelser, hvis man ser bort fra en tilbageførsel på posten for tab og hensættelser på udlån og et lidt skuffende tal for finansielle poster. Resultatet efter skat viste 3980 mio. skr. mod konsensus om 3986 mio. skr. ifølge SME Direkt.

Det er en fremgang i forhold til de 3525 mio. skr., som banken tjente i første kvartal sidste år, men det var altså ventet. Det samme var en stigning i netto renteindtægterne til 5483 mio. skr. fra 5353 mio. skr. og en vækst i provisionsindtægterne til 2693 mio. skr. fra 2388 mio. skr. Nettorenteindtægterne var kun en smule lavere end ventet, mens provisionsindtægterne var godt 100 mio. skr. højere end ventet.

De totale indtægter på 9320 mio. skr. var 72 mio. skr. lavere end ventet blandt analytikerne. Det skyldes ene og alene et nettoresultatet af finansielle poster, der var 130 mio. skr. lavere end konsensus. Posten viste et overskud på 345 mio. skr. mod ventede 475 mio. skr. og 557 mio. skr. i første kvartal af 2013.

Group Treasury tegnede sig for den største del af tilbagegangen, især som følge af effekten af tilbagekøb af sikkerhedsstillede obligationer - et træk, som til gengæld vil give mere positive effekter på netto renteindtægterne over tid. Desuden tyngede en negativ valutakurseffekt af den ukrainske hryvnia.

Alligevel endte bundlinjen stort set som ventet, da Swedbank stik imod analytikernes forventninger kunne tilbageføre 100 mio. skr. i tab og nedskrivninger på udlån. Det var ventet et negativt tal på 118 mio. skr.

"Tilbageførslerne kan frem for alt henføres til boliglån for privatpersoner inden for den baltiske virksomhed, et fåtal engagementer inden for Store virksomheder og institutioner, samt at flere engagementer ikke længere klasseres som usikre som følge af den fortsat positive makroøkonomiske udvikling," skriver Swedbank, der fortsat oplever meget lave kredittab i sin svenske bankvirksomhed.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs