FinansWatch

Regnskab: Nordfyns Bank i fin form

Nordfyns Bank kom godt fra land i 2014. Første kvartal gav en forrentning af egenkapitalen på 18,7 pct.

Foto: Nordfyns Bank/PR

Faldende nedskrivninger og let stigende indtægter giver en fremgang i Nordfyns Bank. Sammenligner man med første kvartal i 2013, går netto rente- og gebyrindtægter fra 37,1 mio. kr. til 39,1 mio. kr.

Udgifterne stiger fra 23,5 mio. kr. til 26,6 mio. kr., hvilket giver en let faldende basisindtjening. Men det modsvares af lidt højere kursreguleringer og faldende nedskrivninger.

Der blev nedskrevet for 4 mio. kr. mod 6,25 mio. kr. året før.

Det giver en bundlinje på 12,3 mio. kr. før skat mod 8,6 mio. kr. i 2013. Resultatet forrenter egenkapitalen med 18,7 pct. p.a., hvilket formentlig vil placere banken i den bedste fjerdedel af sektoren, når Q1-regnskaberne er afleveret.

”Resultatet før skat på 12,3 mio. kr. for årets første kvartal er meget tilfredsstillende” lyder det fra administrerende direktør Holger Bruun. ”Indtjeningskraften udbygges samtidig med der investeres rigtig mange penge og andre ressourcer i fremtiden. Det er utrolig vigtigt, at vi omsætter vores styrke til en god og sund forretningsmæssig udvikling af vores bank. Der er et stort potentiale foran os, og det har vi tænkt os at udnytte," siger direktør Holger Bruun i en pressemeddelelse.

Nordfyns Bank synger med på koret om kundetilgang

Totalbanken vil ligge forrest i feltet 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs