FinansWatch

Deutsche Bank under pres for at rejse ny kapital

Deutsche Bank er for tiden kommet under pres fra investorerne, der ønsker en bedre kapitalisering i den tyske storbank af frygt for, at den ikke er robust nok til at kunne klare skrappere lovgivning og en nedgang i de globale gældsmarkeder.

Det skriver Financial Times.

Det ventes blandt kendere af Deutsche Bank, at banken vil blive dirigeret til at rejse ny kapital efter et bank-tjek i eurozonen senere på året.

Flere af Deutsche Banks konkurrenter, inklusive Barclays og Credit Suisse, er i løbet af de sidste to år blevet pålagt at polstre deres kapital af lokale myndigheder. Deutsche Bank er endnu ikke blevet mødt med sådanne krav, men det ventes at ændre sig, når den Europæiske Centralbank overtager styringen med området til november.

Ifølge Financial Times er flere storaktionærer i banken utilfredse med ledelsens fodslæbende adfærd, når det kommer til problemer med kapital-niveauer og verserende juridiske undersøgelser af banken.

- Det er meget vanskeligt for dem, at sige 'vi tog fejl'. Men jeg mener klart, at de er nødt til at rejse ny kapital, eftersom de allerede har skadet deres forretning ved ikke at gøre det, udtaler en af bankens 20 største aktionærer til Financial Times.

Deutsche Banks ratio for kernekapital var på 9,7 pct. ved udgangen af 2013. Det var tredje-dårligst blandt verdens 12 største investeringsbanker.

/ritzau/

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs