FinansWatch

Regnskab: Ringkjøbing forbedrer bundlinjen

Første kvartal 2014 var markant bedre end året før for Ringkjøbing Landbobank.

Den vestjyske bank Ringkjøbing Landbobank ser ud til at fastholde sin position som investordarling. I hvert fald åbner banken regnskabssæsonen med en stærk indtjening.

Banken forrentede i første kvartal sin egenkapital med 25 pct.

Målt i forhold til Q1 2013 hæver Ringkjøbing sin basisindtjening fra 202 mio. kr. til 234 mio. kr. De samlede udgifter går fra 63 mio. kr. til 67 mio. kr.

Nedskrivningerne ligger fortsat moderat på 15 mio. kr. mod 21 mio. kr. for et år siden. Disse nedskrivninger indeholder ifølge banken Finanstilsynets seneste inspektion, der blev afsluttet i april.

Det giver et resultat før skat på 176 mio. kr. mod 123 mio. kr. i 2013.

Bankens udlån, der i lang tid har stået stille, er for alvor kommet i gang med væksten igen. Således er det vokset med hele 12 pct., mens indlånet næsten følger trop med en vækst på 8 pct.

"Væksten i bankens udlån er bredt funderet branchemæssigt med vækst fra såvel afdelingsnettet samt bankens nichekoncepter, ligesom banken også i 2014 har haft en god underliggende vækst i nye kundeforhold," skriver banken, der har haft Finanstilsynet på besøg.

"Finanstilsynet har i perioden februar-april 2014 været på ordinær undersøgelse i banken. Banken har endnu ikke modtaget endelig rapportering fra Finanstilsynet på den gennemførte undersøgelse. Undersøgelsen er afsluttet på tilfredsstillende vis, og resultaterne fra undersøgelsen er indarbejdet i bankens individuelle solvensbehov pr. 31. marts 2014 samt i kvartalets nedskrivninger."

Opdateret

 

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs