FinansWatch

Bankdirektører slipper for ny sag om kursfup

Bagmandspolitiet vil ikke anke landsrettens frifindelse i sag om kursfup, da den ikke er principiel. Det skriver Ritzau.

Frifindelsen i Vestre Landsret af to bankdirektører, tre bankansatte og Sparekassen Himmerland i sag om kursfup står ved magt.

Det er konsekvensen af, at Bagmandspolitiet har valgt ikke at anke dommen, oplyser konstitueret chef i Bagmandspolitiet Henrik Helmer Sten.

"Vi har besluttet os for ikke at gå videre med det, fordi det er en frifindelse på beviser, og da Højesteret kun kan tage stilling til juraen og ikke beviserne, så giver det ikke mening at tage sagen videre," siger Henrik Helmer Sten til Ritzau.

"Det er en bevisfrifindelse, og sagen er derfor ikke principiel," siger han til Ritzau.

Sagen handler om salg af aktier i Sparekassen Himmerland, der blev købt af Ebh Bank. Tiltalen gik på, at man ville vildlede markedet, da aftalen i 2008 blev lavet. Men landsretten mener ikke, at det er bevist, at det var hensigten.

Umiddelbart mener Bagmandspolitiets chef ikke, at frifindelsen vil få indvirkning på andre sager om kursmanipulation, der venter på at komme for retten.

I byretten blev direktørerne straffet med fængsel i fem måneder, og Sparekassen Himmerland, nu Jutlander Bank, fik en bøde på fem millioner kroner.

 

Jutlander Bank: Frifundet i sag om kursmanipulation fra 2008

Forsvarer: Ingen hemmelig aftale mellem bankerne 

Frifundet direktør varsler opgør med Finanstilsynet 

Frifundet bankansat brød grædende sammen 

EBH og Himmerland-direktører frifundet i landsretten 

Mere fra FinansWatch

Store kønsforskelle i pensionsprodukter

Mens næsten tre fjerdedele af mændenes samlede pensionsformue er lagt i markedsrenteprodukter, er det kun hveranden af kvindernes pensionskroner, der ligger i produkttypen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs