FinansWatch

EU: Alle skal have ret til en gratis eller billig konto

Europa-Parlamentet vedtager nyt direktiv, som er interessant set med danske briller.

Berlingske Business skriver, at Europa Parlamentet i går vedtog et nyt direktiv, som siger, at der skal være mere åbenhed omkring bankernes gebyrer, ligesom det skal være nemmere at skifte bank.

Avisen skriver, at det er op til de enkelte lande at beslutte, hvad en rimelig pris for en bankkonto er. Det skal ske under hensyntagen til blandt andet det nationale indkomstniveau, de nationale forbrugerpriser og de omkostninger, der er forbundet med at stille en basal konto til rådighed. Lige nøjagtigt det emne har været bredt diskuteret i Danmark, og her er nedsat en arbejdsgruppe, hvoriblandt Finansrådet, Forbrugerrådet og Erhvervs-og Vækstministeret er repræsenteret.

Man skulle have været færdige med arbejdet i sommer, men det har trukket ud, og derfor går der et par måneder endnu, før gruppen er klar med sin afgørelse, skriver avisen.

Emilie Turunen, der er medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokraterne, har stemt ja til forslaget, da hun kun finder det rimeligt, at der sættes et loft for, hvad en konto må koste.

»I Danmark er det jo lovpligtigt at have en NemKonto, og alle danskere har brug for en bankkonto til at få udbetalt løn, betale regninger og lave indkøb på nettet. Derfor er det også kun rimeligt, at vi diskuterer en øvre grænse for, hvad det skal koste at oprette en helt basal bankkonto,« skriver hun i en mailkommentar til Berlingske.

 

Danske Bank nægter at rokke sig efter kritik 

Rasmussen: Fair at banker får dækket sine konti-omkostninger 

Thorning: Bestemt ingen lov om bankgebyr 

Vilhelmsen kalder Finansrådet til gebyrmøde 

Tonny Thierry: Flere nuancer i debatten nu 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs