FinansWatch

Avis: Regionalbankerne også storforbrugere af ekstra investorgebyr

I sidste uge skrev Børsen, at de store banker benyttede sig af det, som bl.a. Morningstar mener er et urimeligt ekstragebyr. Men også en lang række regional- og lokalbanker benytter sig af gebyret.

Børsen skriver, at det ikke er en praksis, der hører de store banker til, at man har indført et ekstra gebyr for at pleje kundernes sammensætning af deres investeringsforeninger. Morningstar mener, at kunderne allerede betaler for den type rådgivning via formidlingsprovisionen, men det er bankerne ikke enige i.

Børsen skriver, at udover Danske Bank, Jyske Bank, Sydbank og Spar Nord, som alle har indført gebyret, så har også en række regional- og lokalbanker indført gebyret.

Det er bl.a. hos Arbejdernes Landsbank, Sparekassen Kronjylland, Vestjysk Bank, Ringkjøbing Landbobank, Sparekassen Sjælland, Den Jyske Sparekasse, Danske Andelskassers Bank.

Ringkjøbing Landbobank siger til Børsen, at de godt mener, at kunderne kan gennemskue, hvad de betaler for.

 

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs