FinansWatch

Avis: Danske Bank løfter kritiseret ekstragebyr

Børsen skriver, at Danske Bank på et enkelt produkt løfter gebyret med 50 pct. Det er den type gebyr, som Morningstar i sidste uge kritiserede bankerne for, fordi man mener, at man tager betaling for den samme ydelse to gange.

Prisen på Danske Banks investeringsforeningsprodukt, Flexinvest Fri, får et løft på 50 pct., skriver Børsen.

Det konkrete produkt handler om, at kunden betaler banken for at få plejet sammensætningen af sine investeringsforeninger. Danske Bank anfører i en mail til Børsen, at gebyret ikke er steget i otte år, ligesom den stærke performance i produktet fremhæves, hvorfor omkostningerne i forhold til værdistigningen er lille, anfører altså banken.

Men hos Carsten Tanggaard, professor ved Aarhus Universitet og formand for Penge- og Pensionspanelet, mener at banken udnytter, at kunderne ikke kan gennemskue, hvad de betaler for.

"Det er jo rigtig mange penge. Og kunden ved jo ikke, at man derudover betaler en masse andre omkostninger via investeringsforeningerne. Folk har ingen chance for at gennemskue, hvad det reelt koster. Det er helt urimeligt," siger Carsten Tanggaard til Børsen.

 

Avis: Regionalbankerne også storforbrugere af ekstra investorgebyr 

BankInvest-formand afviser problemer med gebyrer

Saxo Privatbank kræver bedre vilkår for indeksfonde

Avis: Sass vil af med investforeningers kickback

 

Mere fra FinansWatch

Tysk finanstilsyn vil gå undercover som mystery shopper

Fra 2022 vil det tyske finanstilsyn foretage skjulte testkøb for at finde ud af, hvordan kunderne oplever deres interaktion med banker, forsikringsselskaber og investeringsselskaber. De første emner for undercover-undersøgelserne er allerede fastlagt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs