FinansWatch

Jyske Bank og BRF indgår nyt kompromis om indflydelse

Jyske Bank har på en ekstraordinær generalforsamling i dag fået opbakning til en ny og revideret aftale med BRF. (Opdateres)

For tre uger siden led Jyske Banks bestyrelse et stort nederlag ved den ordinære generalforsamling, hvor det ikke lykkedes at samle et tilstrækkeligt stort flertal, der skulle sikre, at man kunne honorere den aftale man havde indgået med BRF i forbindelse med købstilbuddet på realkreditinstituttet.

Vedtægterne skulle ændres, så BRF kunne blive repræsenteret i bestyrelsen uden at gå gennem de almindelige kanaler med valg til repræsentantskab og efterfølgende indstilling til bestyrelsen. Men det ville aktionærerne altså ikke være med til, og forslaget blev forkastet. Dermed bragte man fusionsaftalen i fare, fordi bestyrelsesposter var en del af vilkårene.

Men i dag har Jyske Bank på en ekstraordinær generalforsamling taget nye skridt i retning af, at man kan få "lukket" købet af BRF.

Man har på en ekstraordinær generalforsamling valgt fem bestyrelsesmedlemmer for BRF Kredit ind i Jyske Banks repræsentantskab, og det er så meningen at én af dem, skal vælges ind i bestyrelsen på en kommende ekstraekstraordinær generalforsamling, forklarer Anders Dam.

"Vi har fjernet de forslag, som ikke opnåede tilslutning på generalforsamlingen, og ud fra det har vi lavet en revideret aftale med BRF, hvor der ikke er de betingelser vedrørende bestyrelsesposterne. Nu skal de så gå den gammeldags vej, og så tilkendegiver vi en hensigt om, at kandidater, der er bragt i forslag, de også bliver valgt til bestyrelsen," siger han til FinansWatch.

Realkreditkyndig ind i bestyrelsen

Den officielle forklaring i børsmeddelelsen lyder således:

"BRFkredit a/s og Jyske Bank A/S har i dag indgået en revideret aftale, hvor der ikke er betingelser om ændring af Jyske Banks vedtægter vedrørende særlige kvalifikationskrav for bestyrelsen, og hvor Jyske Bank tilkendegiver en hensigt om, at kandidater bragt i forslag af BRFholding anbefales og indstilles til valg til repræsentantskabet og bestyrelsen for Jyske Bank A/S," skriver Jyske Bank i en fondsbørsmeddelelse.

Af de fem, der nu er valgt ind i bestyrelsen, er fire medlemmer af BRF's bestyrelse. Det drejer sig om Oluf Engell, Kurt Bligaard Pedersen, Kristian May og Rina Asmussen. Derudover er Niels Fog ligeledes valgt ind i repræsentantskabet. Han er i forvejen medlem af bestyrelsen i BRF Fonden.

I morgen, fredag indkaldes der så til den ekstraekstraordinære generalforsamling, hvor en af de fem skal vælges til bestyrelsen. Hvem der stilles op som kandidat vil Anders Dam dog endnu ikke afsløre. Han understreger dog, at det skal være en kandidat med erfaring fra realkredit.

"Vi har en hensigt om, at BRF får deres ønske opfyldt, og i og med at vi nu også håndterer realkredit, så skal vi have en særlig sagkyndig inden for realkredit repræsenteret," siger Anders Dam til FinansWatch.

BRF får ikke plads i Jyske Banks bestyrelse 

Jyske-formand: Dokumentation for at demokratiet består

Jyske Bank-aktionærer afviste BRF-særstatus og medarbejderaktier 

BRF-formand: Afstemning udelukker ikke indflydelse

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs