FinansWatch

Banker sænker standarder i kamp om kunderne

Kampen om kundernes renter og gebyrbetalinger tager til, og flere banker lemper nu priser og vilkår for at trække nye kunder til, viser Nationalbankens seneste udlånsundersøgelse.

Danskernes lånelyst er fortsat meget lille og det tvinger nu bankerne til at slække lidt på priser og vilkår for at trække nye kunder til.

Det fremgår af Nationalbankens seneste udlånsundersøgelse for 1. kvartal 2014, hvor det fremgår, at realkreditten har strammet en smule op på kreditgivningen til erhvervskunderne.

"Pengeinstitutterne lempede dog svagt på priser og krav til sikkerhedsstillelse, primært med henvisning til konkurrencesituationen. Enkelte realkreditinstitutter forventer, at kreditstandarderne lempes svagt i 2. kvartal, mens pengeinstitutterne forventer fortsat (begrænset) at lempe priser og øvrige lånevilkår," skriver Nationalbanken.

Over for privatkunderne har de store banker strammet lidt op på kreditpolitikken, mens de mellemstore til gengæld har slækket lidt på priser og vilkår.

Undersøgelsen, som foretages hvert kvartal blandt kreditcheferne i de største danske penge- og realkreditinstitutter, viser også, at bevægeligheden blandt kunderne er blevet større. Mange erhvervkunder finder, at det er nemmere at få bedre vilkår, hvis man skifter bank eller finde andre veje at låne på.

"Nye kunders låneefterspørgsel i pengeinstitutterne steg lidt, mens de nuværende kunder efterspurgte mindre. Det kan indikere, at en betydelig del af kunderne fortsat løbende overvejer alternative udbydere og/eller produkter," skriver Nationalbanken.

Se hele undersøgelsen her (eksternt link)

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs