FinansWatch

Ny midlertidig direktør i Københavns Andelskasse

Efter bortvisningen af den tidligere direktør René Poulsen har Københavns Andelskasse ansat en ny midlertidig direktør, der skal give ro på bagsmækken.

Københavns Andelskasse har ansat Bo Warner som ny, midlertidig direktør. Han er dermed foreløbig erstatning for René Poulsen, der blev bortvist for en måneds tid siden, da han tilbageholdt oplysninger om store kreditter for bestyrelsen.

Bo Warner har blandt andet en fortid i Bikuben/BG Bank, mens han har været centerdirektør i hhv. Forstædernes Bank og Nykredit. Senest har han været ansat tre år i Spar Lolland, der efter økonomiske vanskeligheder blev overtaget af Jyske Bank.

Ansættelsen af Bo Warner skal give lidt ro på i den kommende tid. 

”Vi sonderer terrænet for de muligheder, der er, og på den baggrund vælger vi den bedste løsning. Nu kan man sige, at vi har fået lidt ro på bagsmækken ved at få Bo Warner ind til at tage sig af den daglige drift. Men jeg regner da med, at vi i løbet af et par måneder har en mere permanent løsning,” siger bestyrelsesformand i Københavns Andelskasse, Søren Holmblad, til FinansWatch.

Hvad er det, han kan, som I har brug for pt.?

"Vores vurdering er, at han er en dygtig bankmand med gode forudsætninger for at forstå bankforretning som helhed i en lille bank, og det er jo det, der skal til. Daglig ledelse og forståelse for bankforretning, og det er vores vurdering, at han besidder det. Han skal ind og drive butikken på helt sædvanlige vilkår og ifølge de instrukser, der ligger fra bestyrelsen, omkring hvordan forretningen skal drives,” siger han.

Hans fortid som områdedirektør på Sjælland i den nu krakkede Spar Lolland har ikke umiddelbart givet grobund for ekstra overvejelser inden ansættelsen.

”Vi har ikke nogen indikationer på, at han konkret skulle have været skyldig i de problemer, der var i Spar Lolland. Det er altid komplekst, da der jo har været mange banker, som har haft problemer gennem tiden af mange forskellige årsager,” siger Søren Holmblad til FinansWatch.

Bankdirektør bortvist efter udlån til krakket finansmand

Formand: Direktør oplyste ikke bestyrelsen

Tilsyn forbyder andelskasse at låne flere penge ud

Andelskasse forsvarer vild vækst 

Andelskasse-formand afviser problemer 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs