FinansWatch

Vestjysk Bank har genopretningsplan klar

Vestjysk Bank er klar med sin genopretningsplan og afleverer den inden for tidsfristen til Finanstilsynet.

Finanstilsynet bad i sidste uge Vestjysk Bank om at komme med en genopretningsplan, der skal sikre bankens overlevelse, og nu er planen klar til at blive afleveret.

Det bekræfter bestyrelsesformand Vagn Thorsager over for Ritzau.

- Vi afleverer genopretningsplanen i dag (mandag), og så er det det. Der er ikke så meget nyt under solen, og det er ikke noget, vi skal udsende selskabsmeddelelser om, siger bestyrelsesformanden.

I sidste uge gav Finanstilsynet banken en frist til senest mandag den 7. april at komme med en genopretningsplan, fordi Vestjysk Bank ikke kunne opfylde lovens krav om solvens.

I forlængelse blev banken pålagt, at den ikke måtte betale udbytte eller renter på sin hybride og supplerende kernekapital.

- Vi har ikke været i stress, fordi vi har arbejdet med de her ting gennem længere tid. Vi havde håbet, at vi kunne have undgået det. Det kunne vi så ikke, men planen har sådan set været der igennem lang tid, siger Vagn Thorsager.

- Det, der skal få solvensen på plads i forhold til de nye regler, er ændringer af måden, hvorpå kapitalen er sat sammen, og hvor der eventuelt også kan være noget nyt, uddyber han.

Ifølge bestyrelsesformanden arbejder Vestjysk Bank i genopretningsplanen med elementer inden for den ansvarlige lånekapital og med elementer inden for de aktier, der giver fradrag, og om nogle af disse aktier kan sælges.

- Det er sådan set hovedelementerne i det, når vi taler meget forenklet. Vi er nået et stykke vej, men vi er ikke helt i mål, påpeger Vagn Thorsager.

Bankens solvens er faldet fra 10,9 til 10 procent, fordi en række kapitalelementer, heriblandt supplerende lånekapital, ikke længere tæller med i opgørelsen.

/ritzau/

Køber parat til Vestjysks DLR-aktier

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs