FinansWatch

Tilsyn i hård kritik af Vestjysks bestyrelse

Bestyrelsen i Vestjysk Bank er ikke godt nok inde i bankens forretninger og bevilger ikke nok lån, mener tilsynet. I et enkelt tilfælde er et bestyrelsesmedlems eget lån gået igennem uden resten af bestyrelsens viden.

Der var stribevis af påbud til Vestjysk Banks bestyrelse fra Finanstilsynet, som har været på besøg i banken i efteråret 2013 og i januar og februar 2014.

Det fremgår af tilsynets inspektionsrapport.

Myndigheden er bekymret over bestyrelsens ringe kendskab til bankens kreditbehandling, idet den i ringe grad beskæftiger sig med efterbevilling.

"Banken fik desuden en række påbud vedrørende bestyrelsens arbejde, herunder bl.a. et påbud om at sikre, at bestyrelsen bevilger et tilstrækkeligt antal engagementer, så bestyrelsen får kendskab til kreditbehandlingen og kan give retningslinjer herom til direktionen," skriver tilsynet.

Bankens bestyrelse fik også en røffel for ikke at have været ide over et engagement, hvor et af bestyrelsens egne medlemmer var part.

"Finanstilsynet konstaterede, at et engagement, hvor et bestyrelsesmedlem var meddebitor, ikke var bevilget af bestyrelsen. Banken fik påbud om at sikre, at bevilling af sådanne engagementer fremover lever op til reglerne herom," skriver tilsynet.

Bestyrelsesformand Steen Hemmingsen er efter tilsynets besøg udtrådt af bestyrelsen i Vestjysk Bank, men her var årsagen ifølge Hemmingsen selv et for stort arbejdspres.

Formand: Vagn Thorsager ville aflastes

Vestjysk-formand: Det var et fuldtidsjob

Ny formand til Vestjysk Bank

Vestjysk Bank opgiver at blive solgt

Vestjysk-formand tier om retningen for ny redningsplan 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs