FinansWatch

Ny direktør i kapitalklemt sparekasse

Vorbasse-Hejnsvig Sparekasse, der fik nej af tilsynet til en fusion med Bredebro, har fundet en ny direktør. Han kommer fra Spar Nord.

Efter flere måneders søgen er der fundet en ny direktør til Vorbasse-Hejnsvig Sparekasse. Det oplyser bestyrelsen i en meddelelse.

Afløseren for Erik Rasmussen, der går på efterløn, er Allan Aaskov, der kommer fra en stilling som direktør for Spar Nord-filialen i Holbæk. Han forventes at træde til inden udgangen af første halvår, hvor han også vil flytte familien fra Rødovre ved København til det sydlige Jylland.

"Han har en solid finansiel uddannelse og stor erfaring i specielt kreditgivning til erhverv. Desuden besidder han gode samarbejdsevner. Både når det gælder kunderelationer og medarbejdere. Tidligere har han også været områdedirektør i Sparbank, og Vorbasse-Hejnsvig Sparekasse får således tilført en ny adm. direktør med såvel de helt rigtige kompetencer som stor erfaring," skriver bestyrelsen i en meddelelse.

Vorbasse-Hejnsvig Sparekasse kom i søgelyset, da en fusion med naboen Sparekassen Bredebro blev aflyst i november 2012. Finanstilsynet afviste at godkende fusionen, og det kom frem at Vorbasse-Hejnsvig havde store kapitalproblemer - så store at de i en periode lå med en faktisk solvens under det individuelle solvensbehov.

Det er der dog rettet op på nu, omend kapitalsituationen stadig er så skrøbelig, at garanternes kapital stadig er låst inde.

Låste garanter må håbe på øget indtjening

Vorbasse-Hejnsvig er i disse dage i retten i en sag mod den tidligere fusionspartner. Sparekassen kræver 40,5 mio. kr. i erstatning for tabt indtjening og besparelser.

Mislykket bankfusion for retten i dag 

Mere fra FinansWatch

LB Forsikring: Prisstigning på Tesla var en fejl

Det er sværere at værdisætte Teslaer, og trods ambitioner om billigere forsikringer på grønne elbiler, har LB Forsikring hævet priserne på større elbiler. Men prisstigningen var en fejl, erkender selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs