FinansWatch

Analytiker: Tryghedsgruppens formue bør deles ud

Dele af Tryghedsgruppens 33 mia. kr. store formue bør deles ud til kunderne i form af bonus, mener analytiker i Sydbank Jacob Pedersen ifølge Nyhedsbrevet Finans.

Kampen om Tryg-ejerens 33 mia. kr. store formue er taget til, efter Finansforbundet er trådt ind i arenaen.

I en artikel i forbundets eget nyhedsbrev Finans argumenterer analytiker i Sydbank Jacob Pedersen for, at dele af den store formue i Tryghedsgruppen bør deres ud til kunderne.

"Man har fra starten haft en idé om, at de penge skulle komme forsikringstagerne til gode. Og for mig at se er der ikke nogen tvivl om, at det ville styrke Trygs markedsposition endnu mere, hvis det var sådan, at nogle af de penge, der hvert år kommer ind i TryghedsGruppen i form af udbytte fra Tryg, kunne blive tilbagebetalt til kunderne som en bonus.  Så ville Tryg da stå stærkere i konkurrencen om forsikringskunderne”, siger senioranalytiker Jacob Pedersen til Nyhedsbrevet.

Argumentet for at beholde formuen intakt i Tryghedsgruppen er ifølge nyhedsbrevet, at pengene skal være en slags bolværk mod kriser, der kan slå Tryg ud af kurs.

Det argument afviser professor i corporate giovernance ved CBS Caspar Rose dog.

"Et forsikringsselskab lever af tage risici. Der er helt klare regler både fra Basel-reguleringen og EU, som selskaberne skal leve op til. Det er ikke sådan, at ejerne skal ligge inde med nogle ekstra kapitalbuffere i tilfælde af en stormflod eller et ’worst case’ scenarie. Det skal forsikringsselskabet selv kunne stå igennem. Og det er noget som Finanstilsynet løbende overvåger, og det gør tilsynet ganske fornuftigt og effektivt”, siger han til Nyhedsbrevet Finans.

Både Tryg og Tryghedsgruppen afviser, at pengene skal deles ud til enten Tryg-kunder eller andre.

Kamp om Trygheds-milliarder i Folketinget

TryghedsGruppen åbner døren på klem

TryghedsGruppen i pr-offensiv for milliardformue

Advokat skal undersøge Tryg-formue

Forbund i kamp om Tryg-milliarder

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs