FinansWatch

Jyske Bank: Nykredit og Totalkredit smider os på porten

I en fondsbørsmeddelelse skriver Jyske Bank, at det vil koste dem mellem 225-250 mio. kr., hvis Nykredit og Totalkredit lykkedes med at smide Jyske Bank ud af Totalkredit-samarbejdet. Jyske Bank mener, at handlingen fra Totalkredits side er uberettiget.

(Opdateret)

Der er for alvor brudt krig ud mellem Jyske Bank på den ene side og Nykredit og Totalkredit på den anden side.

I en meddelelse til fondsbørsen skriver Jyske Bank, at Nykredit og Totalkredit har meddelt Jyske Bank, at de har indtaget det standpunkt, at de anser Totalkredit-samarbejdet for ophørt  for Jyske Banks vedkommende.

"I brev af 25. marts 2014, som Jyske Bank har modtaget d.d., har Nykredit og Totalkredit meddelt, at de som konsekvens heraf bl.a. har besluttet at frigive Jyske Banks garantier for ydede lån og stoppe provisionsbetalingerne til Jyske Bank. Retmæssigt ophør af provisionsbetalinger mv. vil alt andet lige påvirke Jyske Banks resultat før skat negativt med 225-250 mio. kr. i 2014."

Jyske Bank skriver herefter, at man er uenig i, at der fra Jyske Banks side foreligger et ophør af Hovedsamarbejdsaftalen og anser Nykredits og Totalkredits tiltag som uberettiget.

Anders Dam: Vi ved ikke hvordan det her vil ramme os 

Upåvirkede

Silkeborg-banken skriver i meddelelsen, at Jyske Banks kunder med boliglån i Totalkredit uændret vil have adgang til personlig og professionel boligrådgivning i Jyske Bank.

"Jyske Banks kunder vil derfor være upåvirkede af uoverensstemmelserne med Nykredit og Totalkredit, herunder være upåvirkede af, at Nykredit og Totalkredit har varslet indskrænkninger i Jyske Banks adgang til Totalkredits rådgiverværktøj (”Xportalen”)."

Jyske Bank skriver, at man har ydet boliglånsprodukter for 6,4 mia. kr.

"Jyske Bank har siden lanceringen af bankens egne, nye boliglånsprodukter medio december 2013 ydet lån for 6,4 mia. kr. Salget af Jyske Banks nye boliglånsprodukter forløber fortsat  tilfredsstillende," skriver Anders Dam og co.

Jyske Banks boliglånsprodukter bliver efterfølgende finansieret via aftalen med BRFkredit om fælles funding. Dette er i overensstemmelse med Hovedsamarbejdsaftalens bestemmelser om fælles funding, skriver Jyske Bank i meddelelsen til fondsbørsen.

 

Drilsk knude skaber tavshed hos Jyske og Nykredit 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs