FinansWatch

Professorer kritiserer 'perverse' CoCo's

Tabsabsorberende obligationer af den type Danske Bank netop har udstedt, er født med egenskaber, der giver aktionærer et 'perverst incitament' til ikke at redde banken, hvis der opstår problemer. Det mener to tyske professorer, skriver FT.

De populære CoCo's - tabsabsorberende obligationer, der nedskrives eller konverteres til aktier, når bankens kernekapital falder under et kritisk niveau, er finansielt fiksfakseri, der mindsker aktionærernes incitament til at gøre alt hvad der står i deres magt for at føre banken sikkert og solidt gennem hårde tider.

Det skriver Financial Times klummeskribent Ralph Atkins med henvisning til to tyske professorer Tobias Berg fra Bonn Universitet og Christoph Kaserer fra Münchens Tekniske Universitet, der har set nærmere på den ny type obligationer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Store kønsforskelle i pensionsprodukter

Mens næsten tre fjerdedele af mændenes samlede pensionsformue er lagt i markedsrenteprodukter, er det kun hveranden af kvindernes pensionskroner, der ligger i produkttypen.

Alm. Brand gennemfører emission i dag

Fortegningsemissionen af nye aktier udstedt af Alm Brand for at finansiere købet af den danske del af forsikringsselskabet Codan bliver i dag gennemført.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs