FinansWatch

Sjælland forventer bundlinje i 2014 på 200 mio. kr.

Sparekassen Sjælland regner med allerede i år at vende tilbage til sorte tal. Der er nye initiativer i støbeskeen, mens direktøren vil hente væksten i København og i Nordsjælland.

Den nye Sparekassen Sjælland, inklusive Sparekassen Faaborg, forventer allerede til næste år at kunne bygge egenkapitalen op igen, efter den i 2013 skrumpede med cirka 700 mio. ovenpå en meget markant nedskrivning på mere end 1,4 mia. kr. Nedskrivningen svarede til, at Holbæk-instituttet måtte nedskrive på mere end 9 pct. af udlånet.

Men direktør Lars Petersson forventer nu, at nedskrivningerne er under kontrol, og at de i indeværende regnskabsår vil falde til så lavt et niveau, at indtjeningen er mere end rigelig i forhold til at kunne absorbere hensættelserne til tab.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs