Regnskab: Vestjysk forventer at ryge under solvensbehov

Vestjysk Bank har ikke formået at rette så meget op på butikken, at man kan leve op til nye kapitalkrav. Derfor forventer banken at man snart ikke kan leve op til solvensbehovet og skal derfor forberede en genopretningsplan til Finanstilsynet.

Der er stor sandsynlighed for, at den pressede Vestjysk Bank vil ryge på Finanstilsynets sorte liste, når nye kapitalkrav træder i kraft.

Banken forventer, at de nye krav kan påvirke solvensen i negativ retning i en sådan grad at dens - i forvejen begrænsede - solvensoverdækning ikke er nok.

"Overgang til nye kapitaldækningsregler, CRD IV, med forventet implementering fra 31. marts 2014, vurderes på nuværende tidspunkt at få en negativ effekt på bankens solvens i niveauet 1,5-2,0 pct. point. For at styrke bankens solvensnøgletal intensiveres arbejdet med strukturelle tiltag, der omfatter reduktion af bankens balance, især via salg af aktiviteter, optimering af kapitalsammensætningen og reduktion af solvenskrævende balanceposter i det hele taget," skriver bankens direktør Vagn Thorsager og fortsætter:

"Afhængigt af potentialet i bankens strukturelle tiltag kan den negative effekt af de nye CRD IV regler dog indebære en solvensmæssig underdækning og dermed medføre et behov for en genopretningsplan, der kræver godkendelse af Finanstilsynet."

Med de nuværende krav har banken kun råd til at tabe yderligere 67 mio. kr., og med et årsresultat på -442 mio. kr. før skat, er der stor sandsynlighed for, at det ikke er nok.

Bankens solvens udgør 31. december 2013 11,3 pct. Solvensbehovet er opgjort til 10,9 pct.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også