FinansWatch

Frøsig: Vi skal genvinde tilliden

Flere ekstraordinære nedskrivninger har kostet på markedets tillid til Sydbank. Den tillid vil topchef Karen Frøsig vinde tilbage.

Foto: Sydbank

Berlingske Business skriver i dag, at Sydbank på en række nøgletal har svært ved at følge med sine danske konkurrenter. I 2012 havde Sydbank den højeste egenkapitalforrentning blandt de største banker i Danmark. Efter store nedskrivninger i fjerde kvartal dumper Sydbank ned på næstsidstepladsen.

Avisen peger på en række forhold, som Sydbank har en udfordring med. Det gælder blandt andet den udskiftning i direktionen, som banken har været igennem, siden Karen Frøsig overtog styringen.

Og måske mest af alt nedskrivningerne, som flere gange har været ekstraordinært høje.

"Vi er meget opmærksomme på, at vi skal ud at genvinde den tillid, men jeg tror på, at vi den her gang, og med de ting, vi har sat i værk, har et meget bedre overblik over, at de ting, vi siger, også kommer til at ske. Jeg er godt klar over, at jeg skal ud at bevise det, det er jeg meget bevidst om, og jeg har tænkt over det flere gange, end nogen kan tælle til. Jeg har kun én måde at overbevise markedet, og det er den hårde måde - ved at lave et fjerde kvartal, hvor den (store nedskrivning red.) ikke kommer," siger Karen Frøsig til Berlingske Business.

Nedskrivningerne i fjerde kvartal 2013 kom blandt andet fra de gamle Tønder Bank-kunder. Porteføljen har simpelhen vist sig at være ringere, end man troede.

"Købet af Tønder Bank gjorde vi bare for dårligt. Det kan der være mange forklaringer på, men dybest set var det bare for dårligt, og det kan hænge sammen med, at vi ikke havde fantasien til at forestille os, at det var så dårligt. Vi har sagt det mange gange, men vi har været fuldt opmærksomme på fejlene i Tønder ved kreditgennemgangen i Diba.," siger Karen Frøsig i Berlingske.

Frøsig har 'masser af penge' til opkøb

Tønder Bank-ledelse efterforskes for brud på nedskrivningsregler

Færre Sydbank-ansatte ved udgangen af 2014

Frøsig: Jeg havde ikke fantasi til at forestille mig kriminalitet i Tønder Bank

Regnskab: Sydbank skuffer 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs