FinansWatch

Regnskab: Faldende nedskrivninger i Kreditbanken

Sønderjyske Kreditbanken lander en bundlinje rimelig tæt på resultatet fra 2012. Et fald i nedskrivninger kompenserer for faldende indtægter og stigende udgifter.

Kreditbankens årsregnskab ligner på bundlinjen til forveksling det, der blev sendt på gaden året før. 12,5 mio. kr. efter skat mod 11,1 mio. kr. i 2012, har banken tjent.

På toplinjen falder netto rente- og gebyrindtægter fra 144,8 mio. kr. til 140,7 mio. kr. Det er primært en negativ udvikling i rente ind- og udgifter, der gør udslaget.

Udgifter til personale og administration stiger fra 68,4 til 72,2 mio. kr. Banken etablerede en ny filial i Tønder i løbet af året, hvilket kan forklare stigningen.

Det bliver opvejet af nedskrivninger, som falder fra 62 mio. kr. til 51,4 mio. kr. Det trækker bundlinjen op på et niveau lige over sidste år.

Udlånet bliver holdt stabilt i den børsnoterede bank. Banken havde udlån for 1,382 mia. kr. ultimo 2013.

Banken vil udbetale udbytte på 20 pct. svarende til 20 kr. pr aktie.

"Resultatet er solidt, fordi vi har opnået det i et år, hvor kunderne fortsat har holdt noget igen med at sætte nyt i gang og med at låne penge. Efterspørgslen efter en række bankprodukter har ganske enkelt været begrænset – også selv om vi fortsat og meget gerne låner penge ud til sunde projekter," skriver direktør Lars Frank Jensen i en meddelelse

 

Mere fra FinansWatch

Pensionskasser ser smørhul i ny aftale om vindparker

Med en ny type projektfinansiering forsøger PKA og Pensams investeringsplatform, AIP, at finde et attraktivt hul i spændingsfeltet mellem den stigende konkurrence blandt udlånere og den faldende grad af statsstøtte for vedvarende energi.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs