FinansWatch

Detailhandel frygter Nets-salg kan ødelægge Dankortet

Ifølge Berlingske Business frygter store dele af detailhandlen, at et salg af Nets vil betyde, at danske banker ikke længere vil bakke op om Dankortet men derimod lancere egne og dyrere alternativer.

Foto: BORBERG THOMAS

Dankortet er i fare, hvis Nets bliver solgt, lyder det fra flere aktører i den danske detail handel. Det skriver Berlingske Business.

Ifølge De Samvirkende Købmænds direktør John Wagner vil storbankerne som f.eks. Nordea sandsynligvis trække sig fra Dankort-samarbejdet og lancere sine egne betalingsløsninger, når banken ikke længere er medejer af Nets, der står for Dankortet.

"Vi opfatter det ikke som sikkert, at storbankernes opbakning til Dankortet vil være uforandret efter et salg. Det handler jo bl.a. om, i hvilken udstrækning bankerne fortsætter med at tilbyde Dankortet til deres kunder eller f.eks. præsenterer egne loyalitetsskabende kort, som de kan tjene flere penge på," siger John Wagner til Berlingske.

Bankerne har dog skrevet under på en aftale med erhvervsministeren om, at man i hvert fald frem til og med 2020 vil tilbyde Dankortet. Herefter er kortets fremtid dog usikker.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs