FinansWatch

Dagligvarekæmper: Bank-app er for sløv

Som den er nu, ser Coop ser ikke bankens Mobilepay Business som fremtidens betalingsløsning.

Danske Banks nye app til erhvervslivet Mobilepay Business er ikke effektiv nok, lyder kritikken fra Coop og Dansk Supermarked.

Det er meningen, at forbrugere ved hjælp af betalingsløsningen skal kunne betale med mobiltelefonen i butikken. Men det går for langsomt, mener kæderne ifølge Børsen.

"Jeg skal tage min telefon frem, taste en kode, vælge en butik, taste et beløb og så trykke ok. Der er for mig at se ingen tvivl om, at det vil være en langsommere betalingsform end med dankort," siger it-direktør hos Coop René Munk-Nissen til Børsen.

Ikke fremtidens løsning

Han roser initiativet, men ser ikke Mobilepay "som fremtidens kontaktløse betalingsløsning i sin nuværende form", fortsætter han.

Fra Dansk Supermarked lyder det, at man også her ser på effektiviteten i systemet, når fremtidens betaling i butikkerne skal besluttes.

Danske Bank lancerede den private udgave af Mobilepay i maj sidste år og har de seneste fire måneder testet erhvervsløsningen, som nu bruges af 18 mindre erhvervsdrivende.

Mere effektiv løsning

Men Klavs Hjort, der er salgschef for erhvervsafdelingen i Danske Bank, erkender dog, at det vil kræve en mere effektiv løsning at servicere større spillere.

"Hvis hastighed ved et kassebånd er et afgørende parameter, så skal vi også kunne levere en mere effektiv løsning," siger han til Børsen.

I Jyllands-Posten lyder det, at Danske Bank med sin betalingsapplikation til erhvervslivet endnu engang udstiller, hvor langt bagud de andre banker er, når det gælder den digitale udvikling.

Men som medejere af Nets, der står bag dankortet, kan bankerne samtidig glæde sig over Danske Banks innovation på den mobile platform, fordi den bagvedliggende teknologi tilhører netop Nets.

"Det får en positiv betydning for salget af Nets, fordi det beviser over for potentielle, udenlandske købere, at der er en anvendelig og fremtidssikret betalingsstruktur i selskabet," siger Henning N. Jensen, partner i PlusCon, til Jyllands-Posten.

Mens andre banker har valgt at se bort fra dankortteknologien i deres udvikling af den mobile betalingsform Swipp, har Danske Bank nemlig brugt den velkendte og gennemprøvede teknologi, lyder det.

/ritzau/

Mere fra FinansWatch

LB Forsikring: Prisstigning på Tesla var en fejl

Det er sværere at værdisætte Teslaer, og trods ambitioner om billigere forsikringer på grønne elbiler, har LB Forsikring hævet priserne på større elbiler. Men prisstigningen var en fejl, erkender selskabet.

Sampension udpeger ESG-chef

Et større fokus på ansvarlige investeringer får Sampension til at udpege en ESG-chef. Han kommer fra en intern stilling i huset, hvor han indtil nu har været Chief Legal Officer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs