Danske Andelskassers Bank sælger DLR-aktier for 60 mio. kr.

Danske Andelskassers Bank letter solvenspresset ved at sælge aktier i DLR Kredit til en unavngiven køber.

Danske Andelskassers Bank oplyser, at banken har solgt aktier i DLR Kredit for 60 mio. kr., og at banken nu ejer aktier i realkreditinstituttet til en værdi af 268 mio. kr.

Aktiesalget hjælper på solvensen i banken, fordi aktieposter i sektorselskaber som DLR Kredit skal fraregnes i bankernes basiskapital. Derfor forventer Danske Andelskasser, at aktiesalget vil kunne give en solvensmæssig lettelse på ca. 0,7 procentpoint, med effekt fra bankens regnskab for første kvartal i år. Aktiesalget er et led i den kapitalmæssige genopretningsplan, som banken offentliggjorde 29. november.

Bankens kommunikationsdirektør, Martin Rask Pedersen, oplyser til FinansWatch at banken ikke ønsker at oplyse, hvem køberen af aktieposten er, ej heller om aktieposten er blevet solgt som en samlet blok eller i bidder.

”Vi vil sikre et godt, lokalt pengeinstitut for vores aktionærer, kunder og medarbejdere, og som vi har sagt, siden vi gik i gang med arbejdet med vores kapitalmæssige genopretningsplan, så vil der blive gjort det nødvendige. Vi har stadig mange værktøjer i skuffen,” siger bankens adm. direktør, Jan Pedersen, i en fondsbørsmeddelelse.

I bankens sidste offentliggjorte regnskab fra 29. november 2013 kunne Danske Andelskasser fortælle, at banken i årets første ni måneder havde haft et underskud på 396 mio. kr. før skat, fordi der alene i tredje kvartal måtte nedskrives 358 mio. kr. på udlån efter et inspektionsbesøg fra Finanstilsynet.

Det betød, at solvensen faldt til 10,1 pct., hvilket er lavere end det af Finanstilsynet fastsatte individuelle solvensbehov på 12,6 pct.

Banken er dog fortsat over det lovbestemte solvensniveau på 8 pct., og er derfor ikke blevet lukket af Finanstilsynet, men har fået påbud om at udarbejde en genopretningssplan for solvensen, så bankens solvens hurtigst muligt reetableres på et tilfredsstillende niveau. Banken har også fået forbud mod at udbetale udbud, og mod at betale renter på hybrid kernekapital og anden ansvarlig lånekapital.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også