FinansWatch

Barclays' investeringsbank taber 3 mia. kr. i fjerde kvartal

Den britiske storbank Barclays havde tilbagegang på både top- og bundlinje i 2013, og særligt investeringsbanken havde et skuffende fjerde kvartal. Det skriver banken i sit årsregnskab.

De samlede justerede driftsindtægter endte på 25.084 mio. pund, godt 225 mio. kr., en tilbagegang på godt 4 pct. i forhold til 2012, mens det justerede resultat før skat faldt 32 pct. til 5167 mio. pund. Aktionærernes andel af resultatet endte således på 2395 mio. pund, godt en halvering set i forhold til året før.

Barclays' investeringsafdeling tabte i fjerde kvartal 329 mio. pund før skat, mod et overskud på 760 mio. pund i samme kvartal i 2012 skriver Bloomberg News. Årsagen var blandt andet et fald i investeringsafdelingens indtægter på 17 pct.

Banken har foretaget nedskrivninger og hensættelser for godt 3 mia. pund, svarende til godt 27,5 mia. kr., og er blandt andet i søgelyset i en sag om omfattende svindel med valutahandel, en sag om skatteunddragelse for amerikanske statsborgere ved hjælp af schweiziske bankkonti samt under efterforskning for uforsvarlig opførsel i forbindelse med en kapitalrejsning under krisen i 2008.

"Regulering er fortsat en nøglevariabel, og selvom vi har opnået klarhed på nogle områder, er der fortsat flere udestående sager, hvor vi fortsat vil forudse så godt som muligt for at fremtidssikre banken," skriver finansdirektør Tushar Morzaria i regnskabet, og understreger desuden, at 2014 bliver endnu et år med fokus på omstilling og optimering af bankens balance, særligt i investeringsafdelingen.

En anden omdiskuteret sag for banken har været størrelsen af bonuspuljen, der er steget godt 10 pct. til 2,4 mia. pund, godt 21,5 mia. kr.

/ritzau/FINANS

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs