FinansWatch

Regnskab: Skjern tredobler bundlinjen

Skjern Bank har næsten tredoblet sit resultat før skat til 36,2 mio. kr. Store gevinster på kursreguleringer og et stigende udlån er blandt de positive bidragsydere.

Per Munck Skjern Bank
Foto: Skjern Bank/PR

Skjern Banks bundlinje er med en fremgang fra 12,3 mio. kr. før skat sidste år til 36,2 mio. kr. i år næsten tredoblet.

Basisresultatet på 99,1 mio. kr. ligger samtidig i den øvre ende af de opjusterede forventninger på et resultat mellem 95 og 100 mio. kr.

Under overskriften 'Opgaven er løst', skriver direktør Per Munck og bestyrelsesformand Hans Ladekjær Jeppesen, at det er lykkedes at hæve indtjeningen markant.

"En meget højtprioriteret opgave er altid at opnå et bedre forhold mellem indtægter og udgifter. Der er i 2013 opnået solid fremgang på væsentlige indtægtsposter, samtidig med at omkostningerne er svagt reducerede. Det må dog konstateres at nedskrivningsbehovet fortsat er på et forhøjet niveau. Samlet set har banken i 2013 taget et pænt skridt fremad i retning af et helt tilfredsstillende indtjeningsniveau," skriver de.

Nedskrivningerne er kun faldet en snas tilbage fra 69,2 mio. kr. til 67,1 mio. kr.

"De vanskelige tider har også i 2013 sat sit tydelige præg på størrelsen af nedskrivningerne på bankens tilgodehavender hos kunderne. Som den lokale bank finder vi det fortsat vigtigt – med fornuft – også at bakke op om kunderne, når de er udfordrede og ikke blot kynisk ”smide kunder ud”, som har det svært," argumenterer ledelsen.

Ledelsen glæder sig også over en udlånsfremgang på godt 4 pct. - noget som ellers har været få banker forundt.

"Det er glædeligt, at bankens mange bestående kunder, samt de ganske mange som har valgt banken til i årets løb, har efterspurgt bankens udlånsprodukter i et sådant omfang, at banken for første gang i 6 år kan konstatere en udlånsfremgang. Fremgangen er på 4,1 %," skriver Per Munck og Hans Ladekjær Jeppesen.

Udlånet er steget fra 3,5 mia. kr. til 3,65 mia. kr.

Efter en større kapitaludvidelse, der så AP Pension og Lind Invest komme ind som storaktionær, er solvensen oppe på 16,8 pct. mod et behov på 11,6 pct.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere