FinansWatch

Credit Suisse skuffer og trækker medarbejderne i løn

Credit Suisse har torsdag morgen afleveret et skuffende regnskab og kan samtidig annoncere, at banken har skåret den samlede lønpulje til de ansatte med 8 pct.

For fjerde kvartal nåede banken et nettoresultat på 267 mio. sfr., godt 1630 mio. kr., svarende til en flad udvikling fra samme periode i 2012. Resultatet var til gengæld noget lavere end analytikernes prognose, der ifølge estimater fra Bloomberg News lå på godt 400 mio. sfr.

I bankens investeringsafdeling har fjerde kvartal resulteret i et tab på 40 mio. sfr., og banken skriver i regnskabet, at den samlede lønpulje til de ansatte er blevet reduceret. Værst er det dog gået i investeringsafdelingen, hvor hele 10 pct. af lønposen er blevet skåret væk.

"Desuden har vi fortsat været disciplinerede på omkostningerne, med 8 pct. lavere udgifter til løn og bonusser for hele gruppen, og 10 pct. for investeringsbanken," siger bankens måske bedst lønnede medarbejder, administrerende direktør Brady W. Dougan, i regnskabet.

Regnskabet er blandt andet skæmmet af en nedskrivning på 175 mio. sfr., godt 1067 mio. kr., som banken har foretaget i forbindelse med en skattesag i USA.

Bankens samlede indtægter i tredje kvartal landede på 5986 mio. sfr., omtrent 36,5 mia. kr., en stigning på 6 pct. fra 5627 mio. sfr. i samme periode i 2012.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Pensionskasser ser smørhul i ny aftale om vindparker

Med en ny type projektfinansiering forsøger PKA og Pensams investeringsplatform, AIP, at finde et attraktivt hul i spændingsfeltet mellem den stigende konkurrence blandt udlånere og den faldende grad af statsstøtte for vedvarende energi.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs