FinansWatch

Jonassen kritiserer bankers gebyr-politik

Gert Jonassen, ordførende direktør i Arbejdernes Landsbank, forklarer, hvorfor han mener, at en lønkonto skal være gratis. Og siger, at "...sådan en forretning har jeg ikke lyst til at komme i", om andre institutter.

Berlingske Business bringer et stort interview med Gert Jonassen, ordførende direktør i Arbejdernes Landsbank, under overskriften "Fagbevægelsens stærkeste kapitalist".

Interviewet er en del af serien "De røde milliarder" om de finanskoncerner, der er ejet af fagbevægelsen. Gert Jonassen giver sit syn på, hvorfor han mener, at Arbejdernes Landsbank er kommet godt gennem krisen. Men han giver også udtryk for sin holdning til den gebyr-politik, som mange banker har ændret på i de seneste år.

For hos Arbejdernes Landsbank lægger man vægt på, at alle kan få en gratis bankkonto, uanset om de kun bruger den til at hæve løn eller understøttelse en gang om måneden.

"Vi traf et valg i 2006 om, at lønkontoen skulle være gratis. Vi ville sikre, at den enlige mor med den lille økonomi kan få sin løn ind og ud igen uden at skulle betale gebyrer. Andre banker har jo forsøgt at prise kunderne ud af banken. Det er jeg modstander af. Det svarer til at gå ind i en tøjforretning og blive bedt om at købe noget og betale gebyr, hvis jeg ikke gør det. Sådan en forretning har jeg ikke lyst til at komme i," siger Gert Jonassen til Berlingske Business.

 

Jyske: Andres sociale udrensning skal ikke ramme os

Jyske Bank: 100 kr. for at hæve kontanter 

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs