FinansWatch

Tyske shippingbanker frygter EUs sundhedstjek

Mandag løfter Den Europæiske Centralbank sløret for, hvordan fremtidens banktilsyn skal gennemføres i praksis. Shipping er i søgelyset.

Foto: DAGØ JAN

Tyske shippingbanker holder formentlig vejret hen over weekenden og indtil mandag, når Den Europæiske Centralbank, ECB,  løfter sløret for de metoder, den agter at anvende i sit kommende tilsyn med kvaliteten af udlån i de store banker i eurozonen.

"Der er meget stor usikkerhed om, hvordan lån i skibe vil blive håndteret af ECB og bankens vurdering i forhold til forskellige skibstyper og skibsstørrelser," siger en CEO i en større bank til nyhedsbureauet Reuters. Centralbanken ventes netop at slå ned på udlån til shipping, og få banker i Europa er mere eksponeret end netop de tyske.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Store kønsforskelle i pensionsprodukter

Mens næsten tre fjerdedele af mændenes samlede pensionsformue er lagt i markedsrenteprodukter, er det kun hveranden af kvindernes pensionskroner, der ligger i produkttypen.

Alm. Brand gennemfører emission i dag

Fortegningsemissionen af nye aktier udstedt af Alm Brand for at finansiere købet af den danske del af forsikringsselskabet Codan bliver i dag gennemført.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs