FinansWatch

Oprydder får blåt stempel fra EU

Finansiel Stabilitet får igen ok fra Bruxelles - statens bankafviklingsselskab er vigtig for dansk økonomi.

EU-Kommissionen forlænger torsdag igen sin særgodkendelse af det danske system for afvikling af banker, sådan som det foregår gennem den danske stats afviklingsbank, Finansiel Stabilitet.

"Ordningen sigter mod at muliggøre markedsbaserede løsninger for nødlidende banker i form af enten en velordnet afvikling eller et fuldt eller delvist salg, via en proces på konkurrencedygtige vilkår."

"Ordningen udgør et passende og forholdsmæssigt rimeligt indgreb for at undgå alvorlige forstyrrelser i den danske økonomi," hedder det i en meddelelse fra EU-Kommissionen.

Godkendt i 2010

Finansiel Stabilitet, der siden etableringen i juni 2010 blandt andet har været anvendt over for Vestjysk Bank og Roskilde Bank, fik første gang EU-Kommissionens godkendelse i september 2010.

Godkendelsen er siden blevet forlænget et par gange - og gælder i denne omgang frem til 30. juni i år.

EU-Kommissionens særgodkendelse foregår efter en justeret udgave af EU's normalt meget restriktive regler for statsstøtte.

Reglerne skal sikre, at EU's medlemslande i forbindelse med den økonomiske krise under helt særlige betingelser kan yde statsstøtte - men uden at det skader den normale konkurrence på bankmarkedet og med så få udgifter for skatteyderne som muligt.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs