FinansWatch

Banker forgylder aktionærerne

Nordea og Ringkjøbing Landbobank sender det meste af overskuddet videre til aktionærerne. Det sætter konkurrenterne under pres.

Foto: Colourbox

Aktionærerne i Nordea og Ringkjøbing Landbobank kan glæde sig over, at de to banker er blevet så velpolstrede og har så stærke balancer, at der er råd til at sende det meste af sidste års overskud videre til aktionærerne.

Nordea udbetaler 56 pct. af overskuddet i 2013 svarende til 12,9 mia. kr. i udbytter, mens Ringkjøbing Landbobank sender 70 pct. af overskuddet videre til aktionærerne svarende til 250 mio. kr. Det sker i en kombination af udbytter og tilbagekøb af egne aktier.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs