FinansWatch

Britisk storbank svinger øksen over ansatte og filialer

Topchefen for den britiske storbank Barclays, Antony Jenkins, planlægger at trimme bankens omkostninger kraftigt, med en lukning af 400 af Barclays' 1600 afdelinger og nedlæggelse af hundredvis af stillinger inden for investeringsbankvirksomhed.

Det skriver Financial Times.

Topchef Antony Jenkins vil også udstikke nye femårs mål for banken i næste måned.

De mange nedskæringer er ifølge analytikere både et resultat af et skrappere lovgivningsklima og nødvendigheden af at forbedre bundlinjen i banken, samt en reflektion af hvordan banker globalt set ser ny teknologi som en chance for at forbedre kundeservice og trimme omkostninger på samme tid.

Antony Jenkins, der overtog chefstolen i Barclays, efter at den tidligere topchef Bob Diamond blev fyret for bankens indblanding i Libor-skandalen, har siden sin tiltrædelse fokuseret på at rydde op i Barclays' kultur, såvel som bankens omkostninger.

Således ventes det, at Jenkins vil fremlægge otte mål for Barclays, når banken aflægger årsregnskab den 11. februar, hvoraf de to mål vil være finansielle, mens de seks resterende vil omhandle mål for hvordan Barclays kan være en "god borger", hvad angår ansatte, kunder og samfundet generelt.

/ritzau/

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs