FinansWatch

Efter ni timers nedbrud: Dankort-system virker igen

Dankort-systemet er oppe at køre igen efter et nedbrud på over ni timer. Det oplyser selskabet bag dankortet, Nets, til Ritzau.

"Systemet er nu oppe at køre igen," siger Ulrik Marschall, der er kommunikationskonsulent i Nets.

Selskabet regnede med, at problemet ville være fikset mandag morgen eller i løbet af formiddagen. Men selskabet fik først systemet op at køre omkring klokken 16.20.

Det gør nedbruddet til et af de længste i dankortets over 30 år lange historie.

Det viste sig at være en større operation at fikse forbindelsen til datacentralen, der forsvandt omkring klokken 05.15.

"Det er en netværksfejl hos vores underleverandør IBM, som er skyld i dankortproblemerne. Derfor er IBM's teknikere med til at løse problemet," siger han.

Ulrik Marschall betegner nedbruddet som mere kompliceret, end da dankort-systemet brød sammen i juli sidste år. Her var dankortterminalerne nede i omkring fire timer.

Mange butikker var reddet ved, at de kunne slå deres dankortmaskine over på en offline-procedure, så de kunne bruge deres maskine på trods af nedbruddet.

Problemerne lå især ved dankortterminaler, som befandt sig på steder uden personale.

"Det kan være ubemandede tankstationer, parkeringsanlæg, billetautomater på en perron, da de ikke har en offline-procedure," siger Ulrik Marschall.

Butikkerne skal nu gå online med deres dankortmaskine, så alle transaktioner kan blive registreret hos Nets.

Ulrik Marschall frygter ikke, at der bliver problemer, når de forskellige butikker rundt omkring går online med deres dankort-maskiner.

"Transaktionerne kommer til at ligge i kø og bliver efterhånden sendt ud til os, når der er plads i systemet," siger han.

 

Dankort-systemet er gået ned 

Dankort-systemet runder otte timers nedbrud 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs