FinansWatch

Næstformand forlader Sydbank-bestyrelse

Ecco-ejer Hanni Toosbuy Kasprzak træder ud af Sydbanks bestyrelse for at koncentrere sig om egen virksomhed. Sydbank er nu "nede" med et medlem, hvorfor der skal findes et nyt uafhængigt medlem til den forestående generalforsamling.

Hanni Toosbuy Kasprzak forlader Sydbanks bestyrelse, hvor hun har siddet siden 2006 og været næstformand siden 2011. Det meddeler banken til fondsbørsen.

Hun vil i stedet koncentrere sig om skokoncernen Ecco, som hun ejer.

"Det har været en særdeles interessant periode at være en del af bankverdenen, som har oplevet massive ændringer og mange udfordringer. Jeg er glad for at kunne sige, at Sydbank er en veldrevet bank i god gænge. Jeg vil nu koncentrere mig om min egen virksomhed ECCO, som er i vækst og positiv udvikling, og hvor jeg vil give virksomheden den tid og opmærksomhed, den fortjener," udtaler hun i meddelelsen.

Sydbanks bestyrelse er dermed nede på fem generalforsamlingsvalgte medlemmer, og da vedtægterne kræver mindst seks, skal der findes et nyt medlem. Det vil ske på repræsentantskabsmødet umiddelbart efter kommende generalforsamling, skriver Sydbank.

Formand for Sydbanks bestyrelse Anders Thoustrup takker Hanni Toosbuy Kasprzak for indsatsen og udtrykker forståelse for hendes beslutning.

Hanni Toosbuy Kasprzak var ifølge Berlingske Business Magasins seneste opgørelse over Danmarks største formuer den rigeste kvinde i landet.

Mere fra FinansWatch

Alm. Brand gennemfører emission i dag

Fortegningsemissionen af nye aktier udstedt af Alm Brand for at finansiere købet af den danske del af forsikringsselskabet Codan bliver i dag gennemført.

Krav om vatpinde og vaccineskud breder sig i finanssektoren

En række finansvirksomheder har i denne uge indført krav om coronapas for medarbejderne, og flere har oprettet egne testcentre for at sikre tryghed på arbejdspladsen. Ifølge Nicole Offendal, adm. direktør i FA, giver det rigtig god mening med krav om coronapas og test.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs