FinansWatch

Avis: Horwitz fik røffel af medlemmerne

Berlingske Business skriver, at der har været kritik internt i Finansrådet af, at direktøren gik Danske Banks ærinde i en sag om SDO-lån. Horwitz forholder sig ikke til om han fik en røffel, men erindrer en drøftelse medlemmerne imellem.

Foto: Finansrådet

Berlingske Business skriver, at direktør i Finansrådet, Jørgen Horwitz, gik Danske Banks ærinde i forbindelse med lobbyarbejdet omkring realkreditlovgivningen - og at direktøren modtog kritik for denne fremgangsmåde af de øvrige medlemmer.

Avisen henviser til et møde mellem Jørgen Horwitz og Erhvervs- og Vækstministeriet den 11. november sidste år. Her skulle Finansrådets direktør redegøre for, hvordan bankerne gerne så, at rammerne blev for udstedelser af boliglånsobligationer. På dette møde talte parterne om SDO-udstedelser, en form for udstedelser som kun Danske Bank har erfaring med at lave.

Dermed undlod Horwitz at tale alle bankernes sag, hvilket førte kritik med sig.

"Vi har forhørt os om, hvordan markedet virker for bankudstedte SDOer. Det kræver, at bankerne har en erfaring på det område," siger Jørgen Horwitz til avisen som forklaring på, at han kun havde forhørt sig hos Danske Bank, inden han gik til møde i ministeriet.

Avisen spørger direktøren, om han mener, at han har været god nok til at høre sine øvrige medlemmer inden det første møde med ministeriet?

"I Finansrådet har vi haft de drøftelser, vi skal have også om både indhold og forløb. Den drøftelse har vi taget internt," siger Jørgen Horwitz, der direkte adspurgt beskriver konflikten som "drøftelse".

Avisen skrev i går historien om, at Danske Bank bliver anklaget for at misbruge sin position i Finansrådet til at "mele sin egen kage" på bekostning af Finanrådets øvrige medlemmer.

Socialdemokrat: Danske fylder for meget i Finansrådet 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs