FinansWatch

Danske og DnB er Nordeas foretrukne

I en ny analyse af det nordiske bankmarked udvælger Nordea Markets den norske storbank DnB og Danske Bank som favoritter.

Der er rigtig god værdi i den nordiske banksektor, mener Nordea Markets, som netop har lavet en større analyse af de nordiske banker.

"Det er også en sektor, vi har et godt øje til. Hovedtemaet i banksektoren ventes fortsat at være på kapitalberedskabet i bankerne. Der er i øjeblikket ikke meget overskydende kapital i bankerne, men det ventes at ændre sig over de kommende år, hvilket vil udmønte sig i langt højere udbytter og dermed øge investorinteressen for bankerne," forklarer Nordea Markets.

Den absolutte topscorer på potentiale-listen er den norske DnB, mens de svenske banker ikke høster store point.

"Banken (DnB, red.) er billigt prissat, og det igangværende besparelsesprogram vil løfte indtjeningen mærkbart fremover. Danske Bank (+0,9 pct.) hører også til blandt topvalgene, mens Swedbank (+0,3 pct.) er det mindst foretrukne bankvalg på grund af en dyr prissætning. Banken bliver også sænket til Hold fra Køb og ses som en finansieringskandidat sammen med Svenska Handelsbanken (+0,3 pct.), hvor anbefalingen også hedder Hold," skriver Nordea Markets.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs