FinansWatch

Fed undersøger risiko for boble i finanssektoren

Med udsigt til en bedring af den amerikanske økonomi fokuserer den amerikanske centralbank nu på risikoen for en boble i finanssektoren.

Det skriver Wall Street Journal.

Til trods for at embedsmænd er enige om at truslen er beskeden var emnet centralt under bankens møde i december. Risikoen for en boble kan være en af de første store problemer, Janet Yellen skal håndtere som chef for centralbanken.

For nyligt har flere embedsmænd kigget nærmere på aktiemarkedet hvor P/E for aktier i Dow Jones Industrial Average er steget til 17,0 fra 14,8 for bare et år siden. Det er et tegn på at investorer er villige til at byde aktiepriserne op baseret på forventninger om fremtidig indtjening.

- Adskillige embedsmænd har kommenteret stigningen i P/E samt øgede tilbagekøb. Embedsmændene har også peget stigningen i antallet af gearede lån og den tilsyneladende nedgang i kvalitet af disse lån, fremgår af referatet fra mødet ifølge Wall Street Journal.

Det fremgik dog også, at truslen bliver betragtet som moderat og at værdiansættelse på aktiemarkedet stort set er på linje med historiske normer, mens andre faktorer understøtter den finansielle stabilitet.

/ritzau/

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs