FinansWatch

EU vil lette på reform om opsplitning af banker

EUs beslutningstagere er parate til at slække på kravene til de store europæiske banker i en ny reform således, at bankerne ikke automatisk vil være tvunget til at isolere deres låneaktiviteter fra de risikable handelsaktiviteter. Det skriver Financial Times.

De mindre strenge krav fremgår af et udkast fra EU-Kommissionen. Udover at gøre en opsplitning nemmere at undgå lægger udkastet også op til, at de nationale myndigheder skal have større råderum i anvendelsen af reformen.

Forslagene stammer fra den såkaldte Liikanen rapport fra 2012, opkaldt efter Finlands centralbankdirektør, der omhandler strukturen af banksektoren.

Forslagene til en reform er afslutningen på den strøm af EU-reformer og ny lovgivning på området, der fulgte i kølvandet på den finansielle krises udbrud i 2008 og som resulterede i øgede kapitalkrav, introducerede fælles regler for afvikling af fejlslagne banker og lancerede idéen om en bankunion i Eurozonen.

Mens Liikanen rapportens forslag stadig er til debat i EU-Kommissionen, viser udkast, at den ansvarlige kommissær, Michael Barnier, går efter en gylden middelvej mellem internationale forsøg på at gøre banker og andre långivere mere sikre og mindre komplekse at afvikle.

Barnier's forslag ventes at blive offentliggjort i slutningen af januar eller begyndelsen af februar. En endelig aftale ventes at falde på plads før december 2015.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs