FinansWatch

Jyske lider dyrt spansk ankenederlag

Ankesag om hvidvaskoplysninger mellem Spanien og Jyske Bank er endt med et nederlag til banken, der får stadfæstet millionbøde.

Foto: EHRBAHN JACOB

Et forsøg på at holde oplysninger om Jyske Bank-kunder i Gibraltar ude af de spanske myndigheders hænder koster nu efter flere års juridisk tovtrækkeri banken en bøde på over 12 mio. kr.

Det bekræfter banken juridiske direktør, Peter Stig Hansen, over for tv2.dk:

"Jeg synes, dommen er frygtelig upraktisk. Den vil gøre det meget vanskeligt for banker at foretage grænseoverskridende virksomhed," lyder det fra direktøren.

Langt slagsmål

Opgøret stammer helt tilbage fra 2007, hvor myndighederne i Spanien ønskede oplysninger om nogle af bankens kunder i Gibraltar i hvidvask-sager.

Banken fastholdt dog, at man kun skyldte Gibraltars myndigheder oplysninger om kunder, og ellers havde tavshedspligt. Siden har slagsmålet bevæget sig gennem de spanske domstole og op på EU-niveau - hvorfra den sidste forår blev sendt retur til den spanske højesteret, der altså nu har stadfæstet Jyske Banks dom.

Bøden på 12,5 mio. kr. skyldes ikke deciderede tilfælde af hvidvask, men derimod bankens manglende samarbejdsvilje over for de spanske myndigheder.

 

Tidligere:

Jyske oprørte over oplysnings-dom

Jyske Bank-sag retur til Spanien

EU-dom sender Jyske Bank-sag retur til Spanien

Jyske Bank har tjent en formue på Gibraltar-bank

Jyske-sag kan ramme konkurrenter

Jyske Bank under pres i hvidvasksag

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere