FinansWatch

Aarhus Lokalbank tiltalt for kursmanipulation

Anklagemyndigheden har nu rejst tiltale for kursmanipulation i Aarhus Lokalbank for handel med egne aktier.

Aarhus Lokalbank, der nu er slået sammen med Vestjysk Bank, er blevet tiltalt for manipulation med egen aktiekurs.

I en meddelelse skriver Anklagemyndigheden, at tiltalen vedrører Aarhus Lokalbank A/S’ handel med egne aktier i perioden fra den 1. september 2009 til den 5. februar 2010.

"Der er tale om en principiel sag af stor vigtighed for afgrænsningen af de børsnoterede bankers adgang til at handle i egen udstedt aktie og dermed for tilliden til markedet” skriver vicestatsadvokat Henrik Helmer Steen i meddelelsen.

Sagen drejer sig om tre tidligere ansatte i Aarhus Lokalbank samt selskabet Vestjysk Bank, der overtog Aarhus Lokalbank i 2012.

Han forklarer, at anklagen går på, at Aarhus Lokalbank dagligt har budt på egne aktier til en kurs, der lå langt over markedets egen kurs. Samtidig stod Aarhus Lokalbank for 2/3 af samtlige handler i aktien.

"Aarhus Lokalbank A/S’ bud og handler i markedet var ifølge tiltalen egnede til at påvirke kursen på aktien i en retning, der afveg fra aktiens værdi i markedet, idet disse var egnede til at give urigtige eller vildledende signaler om efterspørgslen efter eller kursen på aktien og sikrede, at kursen på aktien blev fastholdt i et kunstigt eller unormalt niveau," skriver anklagemyndigheden.

Aarhus Lokalbank-sag afgøres snart

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs