FinansWatch

Tilsyn til banker: Bare ignorer EBA

Det europæiske banktilsyn EBA afviser at lade danske banker bruge realkredit som en del af deres likviditetsberedskab, men tilsynet vil ikke bede bankerne om at rette sig efter EBA, skriver Bloomberg.

Danske realkreditobligationer er ikke lige så stabile som statsobligationer, og kan derfor ikke bruges i bankernes likviditetsberedskab, vurderer det europæiske finanstilsyn EBA.

Derfor tror Finansministeriet på rekordhøj pensionsskat 

Ifølge Bloomberg afviser det danske Finanstilsyn dog, at bankerne skal rette sig efter den europæiske myndighed, men mindre EU-kommissionen også bakker op om forslaget, hvilket er usandsynligt, lyder det fra vicedirektør i tilsynet Kristian Vie Madsen.

Danmark sender delegation til EU for at forsvare realkreditten

Vil søge om undtagelse ved nederlag

"Vi ser derfor intet behov for at ændre den vejledning vi tidligere har sendt til vores institutter angående deres rapportering af likviditetsoverdækning (liquidity coverage ratio)," siger Vie Madsen til Bloomberg.

Hvis kommissionen mod al forventning bakker op om EBA-forslaget vil man søge om "Undtagelsesmuligheder for lande med begrænsede likvide aktiver," siger vicedirektøren til nyhedstjenesten.

Norge bakker op om dansk realkreditkorstog 

 

 

 

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs