Vestjysk-formand: Vi ønsker ikke en kludetæppe-løsning

Bestyrelsesformand i Vestjysk Bank, Steen Hemmingsen, siger, at banken må afvente Finanstilsynets besøg før det besluttes, hvilken løsning man skal gå efter. (Opdateret)
Foto: Jyllands-Posten
Foto: Jyllands-Posten

Steen Hemmingsen, bestyrelsesformand i Vestjysk Bank, siger til FinansWatch, at det har været afgørende for bestyrelsen, at banken ikke endte med en kludetæppe-løsning.

”Jeg vil ikke kommentere, hvad vores krav har været i forhold til købersiden, men jeg kan sige så meget, at der ikke har været lagt op til en kludetæppe-løsning. Det  har været afgørende, at hvis vi skulle sælge dele af banken fra, så skulle de tilbageværende dele af banken også være levedygtig. Vi søger en løsning, der sikrer en varig forbedring af solvensen, så vi skal ikke have noget tilbage, der ikke har en acceptabel indtjening,” siger Steen Hemmingsen til FinansWatch.

Har det været et krav fra købersiden, at der blev skudt mere kapital i banken, inden de turde byde? Og det er vel også status nu, at banken ikke kan få en ny ejer, før den tilføres mere kapital?

”Det er ikke noget, som jeg skal citeres for, for den konklusion kan man ikke drage ud fra det, som vi skriver i meddelelsen. Hvis du reducerer balancen tilstrækkelig meget, så får du et mindre solvensbehov. Det er jo det, som vi undersøger, hvad er aktivernes værdi, som vi kan skille os af med, i forhold til reduktionen i vores solvensbehov. Så der kan godt findes løsninger i forhold til solvensen uden at der tilføres mere kapital. Men jeg synes, at vi skal afvente resultatet af undersøgelserne før vi beslutter, hvad vi konkret skal gøre,” siger bestyrelsesformanden til FinansWatch.

Er årsagen til det udskudte salg, at det har været et krav fra købersiden, at man fik Finanstilsynet ind over lånebogen igen, inden man lagde et forpligtende bud?

”Det kan jeg ikke kommentere på, men Finanstilsynets besøg er ikke direkte knyttet til den her proces, der har kørt sammen med vores rådgivere. Vi har længe vidst, at der skulle komme et tilsynsbesøg.”

Vestjysk-formand tier om retningen for ny redningsplan 

Føler vi orienterer godt

Har I spurgt branchen om hjælp i forhold til at finde en løsning?

”Det kan jeg ikke kommentere på.”

Hvad skal man gøre, hvis man har for en halv million kroner aktier i Vestjysk Bank? Har de private aktionærer ikke været på herrens mark i den her proces og burde I ikke kommunikere mere præcist og hyppigere med dem?

”Vi har følt et stort ansvar for i Vestjysk Banks direktion og bestyrelse at kommentere så fyldigt og relevant som muligt. Og det mener jeg selv er lykkedes for os. Dels har vi omtalt statens holdninger flere gange, så jeg føler, vi har givet en god orientering til aktionærerne, og vi har gjort så godt vi kan, og så fyldigt som muligt.”

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også