FinansWatch

Storaktionær: Svært ved at se os købe del af Vestjysk

Topchefen i Vald. Birn Holding finder det kritisabelt, at staten er i gang med at sælge banken nu. Men han tvivler på, at lokale kræfter kan stable et modbud på benene. (Opdateret)

”Man skal aldrig sige aldrig. Men jeg har svært ved at se det ske, som tingene ser ud lige nu.”

Sådan lyder det fra Christian Pedersen, adm. direktør i Vald. Birn Holding, når han skal vurdere de bestræbelser der pågår i forhold til at lokale kræfter kan stable et bud på benene, der vil fastholde Vestjysk Banks selvstændighed samt lokale forankring.

Vald. Birn Holding ejer en af Nordeuropas største støberikoncerner og er samtidig en af de større aktionærer i Vestjysk Bank.

Den Holstebro-baserede virksomhed var en af de lokale virksomheder, der gik forrest, da Vestjysk Bank i forsommeren 2012 gennemførte den store kapitaludvidelse, og i dag ligger man med en stor aktiepost i Lemvig-banken, som direktøren dog ikke ønsker at oplyse den præcise størrelse af, udover at den er ”et stykke under 5 pct.”

Christian Pedersen understreger, at han meget gerne ser, at Vestjysk Bank klarer skærene som selvstændigt pengeinstitut og at den nuværende salgsproces, hvor banken forsøges solgt i stumper, ikke i hans øre lyder som en god ide.

Men på trods af den store opbakning til banken, så har han lidt svært ved at se, at det lokale erhvervsliv kan stable nok kapital sammen til, at man kan opstille et reelt alternativ til de store banker, der måske i løbet af de kommende uger byder på dele af banken.

”Jeg skal vide mere om projektet, inden vi vil investere yderligere i banken. Jeg har svært ved at se nogle komme ude fra sidelinjen og så købe en del af banken ud og drive den,” siger han.

Værst tænkelige tidspunkt

Christian Pedersen kritiserer samtidig staten for at iværksætte et salg af aktierne på nuværende tidspunkt.

”Vi bakker op om den kritik som andre har fremsat af Finansministeriet, at de er i gang med at sælge banken på det måske værst tænkelige tidspunkt. Vi er som aktionærer naturligvis interesserede i, at man bevarer værdierne bedst muligt og jeg har meget svært ved at se, at man opnår det ved at sælge nu,” siger direktøren fra Vald. Birn Holding A/S til FinansWatch.

”Vi må bare sige, at hastværk er lastværk i det her tilfælde. Jeg synes, at det er en fin sammenligning at kigge på Nordea og den svenske stats role der. Man holdt fast i sine aktier og tog sig tid til at rydde op, og det viste sig at være en god forretning. Jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor staten vil sælge lige nu,” siger han.

Men bankens gode kunder forsvinder vel ligeså langsomt? Så måske er banken endnu mindre værd om 1 eller 2 år?

”Man skal bare drive banken ordentligt igen. Og så skal staten vedgå sig sit ansvar og måske putte flere penge i banken. Ikke for at kaste gode penge efter dårlige, men for at beskytte sin investering. På den måde vil staten skabe ro om banken og de gode kunder vil blive i banken. Jeg fastholder, at hvis man sælger nu, så er det et meget uheldigt – og kritisabelt – tidspunkt,” siger Christian Pedersen til FinansWatch.

 

 

Vestjysk for stor at tygge

Storaktionærer finder sammen i Vestjysk Bank

Staten kan lovligt udskyde Vestjysk-salg

Finansministeriet afviser manglende kommunikation om Vestjysk

Storaktionær i Vestjysk: Hvorfor giver staten os ikke en chance

Statens hastværk er skadelig for Vestjysk 

Avis: Vestjysk Bank skal sælges i bidder 

Vestjysk-ledelse skærper krisetonen 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs