FinansWatch

Storaktionær i Vestjysk: Hvorfor giver staten os ikke en chance

Jørgen Skovgaard, vestjysk rigmand og storaktionær i Vestjysk Bank, kritiserer statens ageren i salgsprocessen omkring Vestjysk Bank. (Opdateret 12.18)

Vestjysk Bank er i færd med at blive solgt, hvis ellers man kan finde banker, der ønsker at overtage dele af det kapitalpressede institut.

Men hos en af bankens storaktionærer er der stor frustration over den slagsproces, der p.t. er i gang.

TV2 Midtvest interviewede fredag en af bankens private storaktionærer i skikkelse af Jørgen Skovgaard, der har tjent sine penge i vindmølle-industrien, og som var en af de lokale, der bakkede kapitaludvidelsen massivt op i foråret 2012.

I interviewet sagde han, at det ikke lød særlig lukrativt – set med de private aktionærers øjne – det der p.t. foregår i Vestjysk Bank, hvor en salgsproces er i gang.

”Jeg er bange for, at der kommer nogle og køber de gode dele. Det er det, man hører. At de godt vil stjæle det, og så er de dårlige ting tilbage til os aktionærer,” siger han i interviewet.

Vil godt klare os selv

Hvad synes du om idéen med at sælge banken i bidder?

”Jeg synes, at det er forkert at sælge banken nu. Jeg mener helt ærligt, at staten og Bjarne Corydon burde give os en chance herude i Vestjylland. Og give banken en mulighed for at klare skærene selv,” siger han.

Men skal banken så slet ikke sælges, synes du spurgte TV2 Midtvest?

”Nej. Vi er helt trygge herude i Vestjylland. Vi er sådan nogle mennesker, der godt vil klare os selv. Hvis banken fik tid, så kan vi selv klare skærene. Det man hører fra kunderne i banken, og jeg kender mange, det er, at vi godt kan klare den.”

Hvordan er det at være aktionær i den bank?

”Det er ikke behageligt. Hver gang man åbner fjernsynet, så skal man høre om problemer. Det er en selvopfattende profeti, man har gang i,” siger Jørgen Skovgaard til TV2 Midtvest.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs